Arné Gemma

 

Gemma Arné i Bernadó
Fa temps que intento plasmar allò que passa pel meu interior a través d’algun mitjà artístic, no és una tasca fàcil però en l’intent van sorgint petites obres, fragments d’un tot.
En un principi van ser fotografies d’allò més proper: “Natures mortes/Natures vives” 1988; “No hi ha paisatge” 1994.
Després vaig provar amb el gravat i els muntatges per anar una mica més cap a l’interior: “Cicles d’aigües. Espirals de transformació” 1996.
Vaig fer el descobriment de les tècniques fotogràfiques antigues que em van servir per rastrejar el passat: “La memòria, la matèria més perdurable de totes” 1997. Després d’un viatge a Mèxic, meravellada per la iconografia maia i asteca, vaig descobrir el linòleum: “Déus, guerrers i esperits” 1999. 
Aprenent a donar transcendència a les coses quotidianes amb els gravats i objectes de: “La cuina – L’alquímia” 2000, vaig evolucionant: “La dansa. Ritme vital” 2005. 
Art i vida segueixen camins paral·lels reflectint a l’exterior allò que es transforma a l’interior, la imatge fotogràfica em serveix per aquest joc d’ambigüitats confonent el que està a fora amb el que està a dins: “L’ombra” 2006, “Aigua” 2007. Fa bastants anys ja, el ioga va aparèixer a la meva vida i amb ell un canvi en la trajectòria professional i humana.
La consciència de viure el  present és potser la influència més directa en el treball: “How long is now” “Quan de temps dura l’ara”; amb vàries exposicions del 2008 al 2010, de Berlín a Barcelona.
L’ARA és un punt d’inflexió entre l’abans i el després, és el centre on tot es dissol, desapareix per tornar a sorgir d’aquest mateix centre, igual, però transformat. L’ara esdevé així infinit, un continu esdevenir sense principi ni final. Però també, el pas del temps i les coses deixa empremta a la meva vida amb: “Rastres” al 2011.
Tot el que ens toca deixa el seu rastre, com un senyal en l’aire: “Aire”, també al 2011 amb petits gravats d’insectes i plantes a la Galeria La Tinta Invisible. Des del 2013 fins el 2019, amb els meus alumnes de gravat, fem una exposició al nostre centre de ioga “Glaum ioga” de gravats en petit format de tots els temes possibles.
Fins aquest estiu 2019, on amb poemes i gravats,  he fet la meva  petita contribució a l’exposició: “Gravat actual a Catalunya” a la Galeria de Cervera, la Cerverina d’art.

Barcelona, abril del 2020.

Relación de los cinco elementos :
tierra,agua, aire, fuego y espacio
Mandalas:
pintar, dibujar o construir

YOGA : MEDITACIÓN

Deja una respuesta