PRÓXIMA EXPOSICIÓN

Sant Jordi
Una Rosa
y
un libro

y porque  no………. una obra de arte

Una festa del segle XV, l’origen de la rosa de Sant Jordi

Per trobar els orígens de la tradició de regalar roses per Sant Jordi ens hem de remuntar al segle XV. Tal com recorda l’Ajuntament de Barcelona, aleshores es feia una fira de roses al voltant del Palau de la Generalitat. Hi anaven sobretot nuvis, promesos i matrimonis joves i ja en aquell moment era costum regalar una d’aquestes flors a les dones que hi assistien. Això fa pensar que la tradició de regalar roses per Sant Jordi té l’origen en aquesta festa.

Regalar llibres per Sant Jordi, una tradició recent

La tradició d’obsequiar un llibre per Sant Jordi és molt més recent, concretament va sorgir durant el segle passat. Als anys 20, l’escriptor valencià Vicent Clavel Andrés va proposar a la Cambra Oficial del Llibre de Barcelona i al Gremi d’Editors i Llibreters fer una festa per promoure la venda de llibres a Catalunya. La iniciativa va tirar endavant i el 7 d’octubre del 1927 es va celebrar per primera vegada aquesta festivitat literària.

Els llibreters van canviar la data d’aquesta tradició l’any 1930 i van decidir que el 23 d’abril seria el Dia del Llibre, en commemoració també de la mort de dos grans escriptors com són William Shakespeare i Miguel de Cervantes. A més, el 1995 la Unesco va declarar oficialment el 23 d’abril com el Dia del Llibre.

https://beteve.cat/cultura/per-que-regalen-roses-llibres-sant-jordi/

Deja una respuesta